Fysiotherapie Breukelen

Fysiotherapiespecialisaties

Gespecialiseerde therapeuten bij Brouwer-Swinkels

Met fysiotherapie helpen we u met bewegingsklachten of -problemen. Als er stoornissen zijn in uw lichaamshouding of tijdens het bewegen biedt een fysiotherapeut hulp door te adviseren, begeleiden en behandelen. Denk aan behandeling bij sportblessures, overbelasting, ziekte, invloeden van stress, maar ook verouderingsprocessen in het lichaamsweefsel. Ook als u na een operatie of ongeluk moet revalideren heeft u baat bij een fysiotherapeutische behandeling.

Manuele therapie

Manuele therapie

De manueel therapeut is gespecialiseerd in onderzoek en de behandeling van klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Een manueel therapeut streeft ernaar uw gewrichten beter te laten functioneren en uw houding en beweging te verbeteren. U zult bij manuele therapie vaak direct resultaat merken. Kijk op de site van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie.

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten in het gehele gebied van buik, bekken en lage rug. De spieren van de lage rug, buik en bekken spelen een rol bij uw houding en hoe u beweegt. Daarnaast hebben deze spieren een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten. Meer weten over bekkenfysiotherapie? Kijk dan op de website van de NVFB 

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut behandelt specifiek gericht op kinderen van 0 tot 18 jaar. Denk hierbij aan het verhelpen van een achterstand in het motorisch functioneren, schrijfproblemen en sportblessures. Baby’s met een voorkeurshouding worden ook behandeld door onze therapeuten. Meer weten over kinderfysiotherapie? Kijk dan op de website van de Nederlandse Vereniging van Kinderfysiotherapeuten.

Kinderfysiotherapie

Lymfe- en oedeemtherapie

De lymfe- en oedeemtherapeut houdt zich bezig met oedeem. Dit is een vochtophoping in het weefsel door een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van het vocht. Afhankelijk van de oorzaak zijn er verschillende soorten oedeem. Oedeem kan verholpen of verminderd worden met: compressietherapie, oefentherapie, manuele lymfedrainage en lymfetaping. Wilt u meer weten? Kijk dan op de website van het Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie.

Therapeutische elastische kousen

Therapeutische elastische kousen

Therapeutische Elastische Kousen (TEK) zijn kousen die bedoeld zijn om extra druk te geven aan een ledemaat (arm of been). Deze kousen worden meestal gedragen om de ophoping van vocht – oedeem - tegen te gaan. Door de extra druk verplaatst het vocht zich deels. Ook de afvoer van vocht door de bloedvaten verbetert. Lees meer over therapeutische elastische kousen in de folder van Fysiotek.

Medical taping

Medical taping

Het Medical Taping Concept is een tapemethode die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie ondersteunt en de bloed- en lymfecirculatie stimuleert. Door op verschillende manieren gebruik te maken van de elasticiteit van de tape, kan het lichaam op diverse niveaus beïnvloed worden. De tape wordt vaak gebruikt als onderdeel van fysiotherapie of binnen één van de andere specialisaties. Onze kinderfysiotherapeut is speciaal opgeleid om het Medical Taping Concept toe te passen op kinderen. Wilt u meer weten over Medical Taping? Kijk dan op de website van FysioTape.

Dry needling

Dry needling

Met dry needling worden spierverhardingen ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Meestal is de verbetering direct voelbaar. De behandeling richt zich met name op klachten waarbij spieren - vaak al langdurig - gespannen zijn en pijnklachten geven. Bijvoorbeeld: hoofdpijn, lage rugklachten of een tennis– of golferselleboog. Meer over dry needling vindt u op de website van MyoPain.

Echografie

Echografie

Met echo’s worden de musculoskeletale structuren als botten, gewrichten, spieren, pezen, kapsels en banden bestudeerd. Zo is bijvoorbeeld weefselschade na een (sport)blessure met echografie goed te beoordelen.

Behandeling bij Parkinson

Behandeling bij Parkinson

De ziekte van Parkinson is een ziekte in de hersenen. Veelvoorkomende klachten zijn onder meer:

  • Trillen van de handen, benen, kin of tong
  • Het trager worden van bewegingen
  • Moeite met starten van bewegingen en ontbreken van automatische bewegingen
  • Stijfheid van de spieren
  • Houdings- en evenwichtsproblemen en het ‘bevriezen' van de benen tijdens lopen

Wij zijn aangesloten bij ParkinsonNet en hebben specifieke behandelingen voor patiënten met de ziekte van Parkinson. Kijk voor meer informatie op de website van ParkinsonNet.

Oefentherapie

Oefentherapie

De oefentherapeut