Fysiotherapie Breukelen

Werk aan een gezond lichaam

Met trainingen van Brouwer-Swinkels fysiotherapeuten

Blijvend Fit! training

Blijvend Fit! training, trainingen breukelen Blijvend Fit! training, trainingen breukelen Blijvend Fit! training, trainingen breukelen

Bij Blijvend Fit! kunt u individueel trainen op onze locatie Broekdijk-Oost in Breukelen. U krijgt hierbij persoonlijke begeleiding van een gecertificeerd fysiotherapeut, die samen met u een passend trainingsschema opstelt. Hierin komen uw persoonlijke doelen duidelijk naar voren.

Het voordeel van trainen bij ons ten opzichte van een sportschool, is dat u meer persoonlijke begeleiding van deskundige therapeuten krijgt. Daarbij werken wij op afspraak, om de kwaliteit van uw trainingen te waarborgen. Zodra we merken dat de vraag naar trainingen toeneemt, zullen wij onze trainingsuren uitbreiden. Deze training is ook geschikt voor (ex-)hartpatiënten.

Trainingstijden:

 • Maandag 
  • 13.30 - 14.30 | 19:00 - 20:00 | 20:00 - 21:00
 • Dinsdag 
  • 20:00 - 21:00 
 • Donderdag 
  • 13:30 - 14:30 | 19:00 - 20:00 | 20:00 - 21:00
 • Zaterdag
  • 09:00 - 10:00 | 10:00 - 11:00

Als u bij ons komt trainen kunt u maximaal 2 keer per week op afspraak trainen.

De kosten voor een 10 rittenkaart bedraagt €82,50 (exclusief BTW) en voor een 20 rittenkaart €155,00 (exclusief BTW). U kunt zich zowel telefonisch als online aanmelden voor de Blijfend Fit. Wilt u meer weten over de trainingen? Neem dan contact op.

Let op: trainingen worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Conditie Plus

Conditie Plus, trainingen breukelen Conditie Plus, trainingen breukelen Conditie Plus, trainingen breukelen

De Conditie Plus-groep is iets voor u als u niet zelfstandig in de sportschool wilt trainen of uzelf niet kunt aanzetten tot zelfstandig  sporten. U traint onder begeleiding van een fysiotherapeut op een vast tijdstip in groepsverband. De groep bestaat uit maximaal 7 andere mensen. De training wordt opgesteld aan de hand van een individueel trainingsschema op basis van persoonlijke wensen en lichamelijke klachten. Conditie Plus werkt het beste voor mensen tussen de 50 en 80 jaar. Een voorwaarde om deel te kunnen nemen is wel dat u geen balansproblemen heeft.

Elke training duurt 60 minuten. De trainingen zijn als volgt opgebouwd:

 • 30 minuten cardiotraining
 • 10-15 minuten kracht/uithouding
 • 10-15 core stability

In de 30 minuten cardio voert u oefeningen uit op onze (cardio)apparaten om uw uithoudingsvermogen te verbeteren. Daarnaast is er 10 tot 15 minuten tijd voor oefeningen om het plaatselijk krachtuithoudingsvermogen van armen en benen te trainen. Deze oefeningen gaan in herhalingen van 15, elk 3 keer, of 3 keer 20 tot vermoeidheid van de spiergroep optreedt. Bij deze oefeningen wordt specifiek gelet op de uitvoering.

Tot slot worden er 10 tot 15 minuten gezamenlijke oefeningen gedaan voor de core stability. Alle oefenschema’s worden om de 6 tot 8 weken aangepast. De training wordt dit jaar op de volgende tijden gegeven: De trainingen worden op onze locatie aan de Broekdijk- Oost gegeven.

 • Woensdagmiddag van 11:30 uur tot 12:30 uur
 • Woensdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur

De kosten voor een jaarabonnement bedragen €230,00 (exclusief BTW). U kunt zich zowel telefonisch als online aanmelden voor de Conditie Plus trainingen. Wilt u meer weten over de trainingen? Neem dan contact op.

Let op: trainingen worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Sport & Spel

Sport en spel, trainingen breukelen Sport en spel, trainingen breukelen Sport en spel, trainingen breukelen

Gezond bewegen vermindert de kans op hart- en vaatproblemen en verbetert de conditie. Oók als u een hart- of vaataandoening heeft. Wilt u graag wat meer bewegen, maar heeft u geen zin om in uw eentje naar de sportschool te gaan? Meld u aan voor Sport & Spel!

Regelmatig bewegen zorgt voor verhoging van het goede HDL-cholesterol, verbetert de doorbloeding en verbetert uiteindelijk uw hartfunctie. Omdat niet elke sportactiviteit door (ex-)hartpatiënten maximaal uitgevoerd kan worden, is het voor deze groep belangrijk te leren op welke manier ze verantwoord kunnen bewegen. Onder leiding van een leraar lichamelijke opvoeding (CIOS)/fysiotherapeut vanuit de praktijk, worden sport- en spelvormen aangepast aan de mogelijkheden van de groep. Met wisselende sporten zoals voetbal, volleybal, basketbal, hockey, badminton en trefbal kunt u bij ons in een groep - onder deskundige begeleiding - werken aan uw conditie (kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie). 

Naast (ex-)hartpatiënten is deze Sport- & Spelgroep geschikt voor u als u uitgerevalideerde klachten heeft zoals: circulatiestoornissen, COPD, lichte Parkinson, diabetes, lichte beroerte, lichte vorm van reuma, artrose of rugklachten. De enige voorwaarde die wij stellen is dat u eerst intern een (medische) screening ondergaat. Zo kunnen wij bepalen of u in aanmerking komt voor de groep. Deze screening wordt - afhankelijk van uw polis - vergoed door uw verzekering.

De Sport- en Spelgroep vindt iedere woensdag plaats van 16:45 tot 18:00 uur in de sporthal aan de Stinzenlaan, te Breukelen (met uitzondering van de schoolvakanties). Van juni t/m augustus wordt er geen Sport & Speltraining gegeven.

De bedragen zijn €150,- per jaar en €160,- bij betaling in 2 termijnen. Nieuwe leden betalen €10,- inschrijfgeld.

Let op: trainingen worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Aanmelden of meer weten?

Neem contact op met de praktijk en maak een afspraak voor een intake bij Susanne Bus

Contact met de fysiotherapeut